(RACONS) BARCELONA DE DALT


Segurament algun cop haureu pujat a fer un cocktail al terrat d'algun hotel de Barcelona. Des de fa alguns anys aquests espais s'han posat de moda i quan comença l'estiu cada dia tens diferents esdeveniments, des d'un sopar romàntic fins a un concert de jazz.

Però no només els hotels disposen d'aquests espais.  Gràcies al nostre clima, la majoria d'edificis tenen els seu terrat, comunitari o privat depenent dels casos. Des del terrat recuperes la privacitat que no pots tenir a una terrassa de qualsevol plaça, pots observar als vianants que passegen sense adonar-se que uns metres més amunt existeix una Barcelona dual, unes rutines paral·leles, un món que continua girant aliè a l'estress que regna als carrers de la ciutat.


Només has de pujar a un terrat ben alt per poder observar als habitants dels rectangles que t'envolten, per conèixer a la Montserrat que cuida les seves plantes, a la parella que es pren una copa de vi veient la posta de sol, als turistes que gaudeixen de la piscina del seu hotel de luxe, al senyor Antoni que seu a veure passar les hores i et saluda amb un somriure, a la Maria que ha de pujar corrents a recollir la roba perquè sembla que plourà o a aquell grup d'amics que té la musica un pèl alta i celebren que ja ha arribat l'estiu.

No surt a cap guia ni a cap mapa,  però Barcelona està dividida en dos: Barcelona de Mar i Barcelona de Dalt.

Racons al nostre àlbum de Flickr