(RACONS) PATIS SENYORIALS DE BARCELONA I PALMA

A ESPAIS DUALS ens agrada passejar per les nostres ciutats i descobrir coses noves cada dia. Ens agrada recórrer els carrerons del casc antic de Barcelona i de Palma per poder respirar la història que desprenen els seus edificis centenaris.

Ens agradaria anar compartint amb tots vosaltres tots els racons que amaguen aquestes dues ciutats, tot allò que a l’equip d’ESPAIS DUALS ens fa gaudir durant el nostre dia a dia i és per això que inaugurem aquesta secció al blog que titulem RACONS.



Començarem parlant dels patis dels palauets o cases senyorials on uns quants segles enrere era on es reunien els veïns, on s’hi feia la vida social i on s’hi desaven els carruatges. Justament amb altres elements arquitectònics, els patis eren símbol del nivell econòmic de cada família.

Només has de fer quatre passes pel nucli antic de Palma o Barcelona i en trobaràs a cada racó. A Palma ja han creat la “ruta dels patis de Palma” com a oferta que barreja història i arquitectura pels turistes que volen conèixer una mica més de Mallorca.

A Barcelona, cada cop són més els palaus restaurats que conserven el seu pati i acullen museus, bars i restaurants, centres cívics i tota mena d’activitats culturals obertes als ciutadans. Us deixem el link per fer una visita virtual pels patis del conegut Museu Picasso.

Amb aquesta revalorització dels nostres edificis nobles, tornarem als orígens i la vida social tornarà a estar a l’interior dels patis dels palauets? L’avantatge de viure al segle XXI es que no cal ser el més adinerat del barri per poder gaudir de la calma d’un pati senyorial en ple centre de Barcelona o Palma. 

Bones vacances a tothom!

Racons al nostre àlbum de Flickr