(RACONS) LA FLOR DE BARCELONA

La nostra rutina està plena de petits detalls, que son tan presents, que molts cops ni te n'adones que estan allà. Els veus cada dia i fins i tot els trepitges ben sovint, però son elements tan quotidians, tan familiars i que has vist tants cops, que es converteixen en transparents. Només cal caminar més lent, mirar els teus peus, i veure que cada dia per anar a la feina, al gimnàs o a fer un cafè amb els amics,  estàs trepitjant una de les flors més famoses de Barcelona.


Des de fa un temps hem viscut l'auge de l'anomenada "Rosa de Barcelona". Aquest tipus de rajoles s'anomenen panots i les va comercialitzar la casa Escofet quan va guanyar un concurs públic per pavimentar la ciutat a l'any 1916.

Però qui va fer un disseny tan encertat que 100 anys després encara és present a la ciutat?

Va ser Puig i Cadafalch. Ell les va dissenyar i les va utilitzar el 1900 quan va construir la Casa Amatller. Un disseny que va néixer pensat per la burgesia de Barcelona, i que pocs anys més tard envairia tota la ciutat.

Puig i Cadafalch era arquitecte i matemàtic, potser aquí rau la clau de l’èxit d’aquest disseny tan simple, però tan perfecte alhora. Un arquitecte capaç de controlar les proporcions, l'espai i la geometria a la perfecció. Un matemàtic que sap veure l'harmonia en la repetició d'elements simètrics.



Un resultat molt encertat que ara és la imatge de la ruta del modernisme de Barcelona, i la pots trobar a moltes botigues de souvenirs en forma de xocolata, postals i tot tipus de gadgets.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada