(RACONS) IKKIU, RESTAURANT DE PROXIMITAT

En un post anterior us parlàvem dels principis de proximitat que mouen a Espais Duals. El concepte de proximitat no l’apliquem només a l’arquitectura sinó que ens agrada com a manera de viure Barcelona.

Ens agrada tot allò que els supermercats i les grans cadenes de restauració estan destruint. Anar a comprar i parlar sobre el barri amb la fornera, que el xarcuter sàpiga com t’agrada que talli el pernil dolç, i que quan vas a sopar fora et sentis com si un amic t’hagués convidat a casa seva.



D’això mateix parlàvem amb l’Ana aquest cap de setmana mentre impartia un curs de sushi y sashimi al seu restaurant, l’Ikkiu. Fan menjar casolà estil japonès, així es defineixen. I per nosaltres és una definició impecable, senzilla i exquisida com el menjar i el tracte que rebràs.

És un restaurant petit,  sense aires de grandesa, no s’han apuntat a la moda “japo” ni utilitzen la paraula “lounge” per ser més “cool”. Porten molts anys al barri, establerts en un local que va ser un habitatge amb botiga, on l’avi de l’Ana venia matalassos. No tenen cartell, però els dibuixos del Yoshi que decoren tot el restaurant us indicaran que heu arribat a l’Ikkiu.

Un exemple de feina ben feta, d’autenticitat i de creure en allò que fas.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada