MOBLES DUALS PER ESPAIS PETITS


On han quedat aquells habitatges de llargs passadissos, 6 habitacions, 4 banys, 3 sales, espai pel servei i, en alguns casos, capelles privades?

Han quedat oblidats al segle XIX...

Ara tots aquests espais que hem heretat dels nostres avantpassats estan segregats en 2, 3, 4 o 6 parts. El valor dels immobles a les grans ciutats ha patit un augment tan desorbitat en les darreres dècades que ni les lleis han pogut aturar-ho i l’especulació ha estat tan gran que la gent es barallava per un habitatge de 15 m2 a la Barceloneta. Fins on voleu arribar?

Els que patim aquesta nova herència ens hem d’adaptar i aprendre a treure partit fins al darrer mil·límetre. Un espai de 55 m2 ha de ser polifacètic, ha de tenir lloc per conviure, per descansar, per cuinar, per treballar...

Una bona solució és dualitzar els mobles.

El cas que us presentem és un espai que contenia la llibreria d’un editor amb tota la seva obra publicada. Al canviar de propietari l’ús de la llibreria es va modificar pel d’un espai d’emmagatzematge, no només de llibres, sinó també d’objectes i equipaments més habituals d’una sala.

La llibreria havia de ser al mateix temps un moble d’emmagatzematge, el moble de la tele i la taula de despatx...un bon repte!

La solució adoptada és simple, només calen plafons de fusta i unes bones frontisses! Els plafons donen privacitat a alguns dels mòduls a més de donar-los més fondària; i les frontisses, de diferents tipus, ajuden a poder obrir amb facilitat els mòduls i la taula.