(RACONS) RUTA DELS CASTELLS DEL SIÓ


A on aniries a passar el proper cap de setmana?
Quan penses en fer una escapada per Catalunya, són pocs els que decideixen anar a la Segarra. Un destí turístic poc habitual entre els catalans. No té mar, ni pistes d’esquí, és cert. Però sabeu que és la comarca amb més castells per km2?  Nosaltres no ho vam saber fins el 29 de Novembre, quan vam assistir a la trobada de Bloggers de la ruta de castells del Sió organitzada per Camins de Sikarra i Turisme de la Segarra.


Ens van rebre al centre d’interpretació del Castell de Concabella, on ens van explicar que ens esperaven dos dies visitant castells, pobles murallats, llegint autors relacionats amb la zona, tastant les especialitats de la Segarra i descobrint moltes coses noves i racons sorprenents.

A la torre del Castell de les Sitges en Jaume ens explicava que els merlets dels castells els construïen fent servir la tècnica de la pedra seca. Ho feien amb la finalitat de tenir uns merlets que no poguessin resistir el pes dels invasors que llençaven falques per poder escalar. D’aquesta manera dificultaven la invasió del castell i un cop acabat l’assalt, els tornaven a construir.


I sabíeu que en alguns dels castells encara hi viu gent? Us imagineu viure a un castell de la Segarra?  És el cas de la Teresa, la mestressa del Castell de les Pallargues que ens va fer de guia per l’interior del seu castell. Sabeu que a cada castell té la seva llegenda sobre el fantsma que l'habita?


Una altra dada ben curiosa i desconeguda que ens va descobrir el Museu de Guissona, és que Iesso, l’antiga ciutat romana de Guissona, era una urbe més gran que Barcino.

I entre tants descobriments i tantes fotografies dels colors que ens regala la tardor a la Segarra, el grup necessitava recuperar energia, i res millor que una parrillada de carn al restaurant La Redolta de Florejacs o un bon maridatge de vins a la Fassina Mercadé de Guissona amb la presència dels propietaris dels cellers  dels vins que vam tenir el plaer de degustar aquella nit: El Celler Comalats i el Celler Analec.



Emocionats per tot el que ens mostrava la Segarra, vam arribar a la casa rural La Collita per gaudir d’un merescut descans.

El segon dia no va ser menys mogut que el primer, després d’un bon esmorzar va començar la ruta literària que ens portaria a Sanaüja, a Cervera recorrent el carreró de les bruixes i gaudint d’un variat menú degustació al restaurant de la pastisseria Colom. Per acabar aquesta ruta tan màgica, tot el grup es va dirigir a Montfalcó Murallat on vam gaudir d’una posta de sol magnífica que posava punt i final a aquests dos dies plens de colors, aromes, converses i nous descobriments que et fan veure que a vegades allò que busquem ho tenim al costat de casa.



Castells del Sió al nostre àlbum de Flickr
Més informació a www.lasegarra.org

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada